The Ungodly Glorification - Many Rivers To Cross

Olika vägar till allmänbildning

Guilty pleasure
Finns det något bättre än att gå in i bokhandlar? Jag har altid älskat det, ända sen jag var ett litet barn. Om mamma skulle in och handla på mataffären så sprang jag till bokhandlaren och gick runt och kände på och kollade i alla möjliga böcker. Jag kommer ihåg att jag kände mig så stor där eftersom att det bara var smarta vuxna människor som gick dit eftersom att dom ville lära sig något nytt och detta var stället där dom kunde hitta informationen för att lära sig. 
I en bokhandel finns allt man vill ha, allt från affärslitteratur till skönlitterärt till biografier till faktaböcker. Det finns så mycket information mellan dom fyra väggarna och jag tycker att det är så fascinerande. 

Det bästa är att det alltid slutar med att jag spenderar massor med pengar på böcker när jag inte har självdisciplin nog att inte gå in. Men det är på gott och ont för jag läser faktiskt böckerna som jag köper och jag lär mig massor av saker genom att läsa dom så det bidrar till att jag blir en mer och mer allmänbildad person. Vilket är bra. 

Vissa människor hatar att läsa. Min pojkvän är en av dom personerna. Han har aldrig läst en bok i hela sitt liv, hur sjukt är inte det? Hur överlever man ens skolan utan att läsa en endaste bok? Och jag förstår inte heller hur han kan vara så himla allmänbildad ändå. Jag antar att vi inte tar in information på samma sätt alls. Han kan lyssna på att någon berättar något för honom en gång och sen så kommer han ihåg det i resten av sitt liv, men jag däremot glömmer på två röda sekunder vad folk berättar för mig men om jag läser något så är det som inpräntat i mitt minne.